2010. február 2., kedd

Mi a konnektivizmus? - számomra

Mi a konnektivizmus? - számomra
Hipotézis
Elsősorban könyvtáros vagyok, de végeztem magyar szakot és hozzá tanárképzést az egyetemen. Mivel felsőoktatási könyvtárban dolgozom, van alkalmam használóképzéseket, könyvtárhasználat kurzusokat is tartani hallgatóknak, így részben oktató is vagyok.
Az órákba eddig is próbáltam bevinni valami változatosságot, a web2-t felhasználni, például feladat volt a hallgatóknak könyveket tagelni. Remélem, hogy a konnektivizmus kurzus során sikerül még ezeket bővíteni és továbbfejleszteni, lesznek ötleteim. Így a kurzustól leginkább a gyakorlati hasznosítást, az ölteteket várom.
A konnektivizmus számomra leginkább az informális tanulással egyenlő, vagy valami ahhoz nagyon hasonló.

3 megjegyzés:

  1. A háttér képet nem lehetne kikapcsolni a szöveg alatt és egy picit nagyobb sortávot tenni? Nagyon nehezen olvasható a bejegyzés.
    Köszi.
    pp

    VálaszTörlés
  2. Hopp, ezek szerint az előző megjegyzésem nem ment el...
    Szóval a kérdés az, hogy a tagelt könyvekben aztán próbáltatok-e keresni. Mind az egyéni, kiscsoportos és internetes közösségi tereket használva? Mennyire releváns, mennyire használható a dolog?

    VálaszTörlés
  3. Próbálkozom, és kaparom elő a html-szerkesztési tudásom morzsáit...

    A könyvek tagelése a könyvtári keresés inverzére ment, azaz a feladat a könyvek tárgyszavazása volt: ott volt kezükben az adott könyv, hogyan keresnék meg.

    VálaszTörlés