2011. szeptember 16., péntek

Rövid statisztika

Nem reprezentatív felmérés azon első éves, nappalis hallgatók köréből, akik ebben a félévben heti két órában vesznek majd részt könyvtárhasználat órákon, eddigi könyvtárhasználati képzéseikről és tanulmányaikról, szervezett könyvtárhasználati képzéseikről, valamint az informatika érettségizőkről.

csoportlétszám, összes fő / könyvtárhasználati képzésben részt vett eddig / informatikából érettségizett

21 / 0 / 2
19 / 0 / 4 
28 / 6 / 4
18 / ? / ?
24 / 8 / 3
15 / 5 / 1
15 / 4 / 3
13 / 1 / 4
14 / 2 / 2

Az egyik csoportban elfelejtettem felírni az adatokat, így ott csak kérdőjelek szerepelnek.
A könyvtárhasználati képzésben részt vevők közül említettek általános iskolai és középiskolai alkalmakat is, könyvtári szakórákat és könyvtári órákat is, azaz előfordult olyan, aki valamilyen szaktárgy keretében vett részt szervezett könyvtárhasználati képzésen, de valahol ez önállóan jelent meg.
Sajnos az esetek többségében ez nem volt összefüggésben az informatika érettségivel, tehát nem azok érettségiztek informatikából, akiknek volt könyvtárhasználat órájuk... Az informatika könyvtárra vonatkozó tételei a legtöbb esetben úgy jelentek meg, hogy a diákok kidolgozott tételeket kaptak, és így készültek fel a vizsgára.  Sajnos a pontos tételekre nem kérdeztem rá, így nem tudom mi lehetett az az 1-2 témakör, amit így megismerhettek, de pár hallgató említette a keresési technikát, könyvtári rendszert, OSZK-t, ETO-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése