2012. július 19., csütörtök

Tekerés Győrbe

Tavaly még csak terveztük, hogy a győri vándorgyűlésre is biciklivel megyünk, de már túl vagyunk rajta és sikerült. Hétfő reggel indultunk Budapestről, eltekertünk Komáromig, ahol kedden várost néztünk, majd szerda reggel folytattuk utunkat és délre meg is érkeztünk a vándorgyűlésnek helyet adó győri egyetemi könyvtárba - koszosan és porosan. Összesen kb. 160 km-t tekertünk 110 km + 50 km megoszlásban, nem számolva, hogy Komárom egyetlen kollégiuma Molajban található, kb. 10 km-re a városközponttól.
A komáromi városnézés során áttekertünk a határon, és megnéztük Révkomárom/Komárno városát, valamint könyvtárát is. Mivel a könyvtárban csak beiratkozott olvasóként lehetett körbenézni, az egyik könyvtáros körbevezetett minket mint érdeklődő turistákat, majd Győrben ránk köszönt, hogy felismerjük-e, és nem is tudta, hogy könyvtárosok vagyunk. Vicces volt ;-)
De visszatérve a könyvtárra a kétnyelvűséget úgy oldották meg, hogy egy folyosón tartották egybeosztva a szakirodalmat, és az ezekből nyíló külön termekben pedig a magyar és a szlovák szépirodalmat.
A komáromi tourinformban pedig kitették a szórólapok közé a Jókai Mór Városi Könyvtár Komáromról készült ismertetőt is.
Utunk során csak a táblák és aszfalt, valamint nyitva lévő boltok hiánya, valamint a helyi boltról információval nem rendelkezők zavartak minket. Az idő is jó volt, amíg tekertünk, a meleget jól viseltük, esni pedig csak a konferencia idején, az előadások alatt és éjszaka esett, de haza azért vonattal jöttünk.
A vándorgyűlésen megint délelőttre sűrítették a szekció-előadásokat, szinte üresen hagyva a délutánt és nehezen lehetett internethez jutni.
Hogy jövőre hogyan megyünk Egerbe, még kérdés, de már nézzük a térképet és az utakat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése