2010. október 15., péntek

Konferenciahiány

Minden nap órám van, és általában a nap közepén, dél körül. Úgyhogy a Katalisten érkező hírekre, képzésekre, konferenciákra, rendezvényekre nem tudok elmenni. Csak szomorúan olvasom őket. Pedig hiányoznak. Nagyon. Érzem, hogy kellene valami, ami kicsit más mint a megszokott, mindennapi tevékenységek. Az OSZK-s web 2.0, K2-es konferenciasorozatára az első alkalomtól szeretnék eljutni – eddig nem sikerült. Az EBSCO képzést is kifejezetten sajnálom, hiszen az az oktatáshoz, órai feladatokhoz is nagyon hasznos lett volna. Remélem, azért lesz egy kis csend, és hirdetnek majd keddre is valamilyen rendezvényt, ami az egyetlen, általában óramentes napom!
Így csak azt érzem, hogy az órák leszívnak, és nem nagyon tudok hol feltöltődni szakmailag, ugyanazokat a köröket futom, nem tudom felülről és kívülről látni magamat, ezért sokkal nehezebb változtatnom a feladatokon.
A másik, hogy mióta tanítok, ha elmegyek egy adatbázis-bemutatóra vagy bármilyen rendezvényre, akkor a jegyzeteim között biztosan lesz néhány feladat, ami akkor és ott jutott eszembe: újabb elem az óravázlatokhoz, újabb kérdés a tesztekhez, egy témára való keresés stb. Ez is hiányzik most. A folyamatosan zajló órák közül nehéz kitekinteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése