2011. augusztus 9., kedd

Biciklivel a vándorgyűlésre - és tovább is

És igen, sikerült! Eltekertünk Budapestről Pécsre! Így biztosan mi lettünk azok, akik a leglassabban érkeztek meg Pécsre, az MKE 43. vándorgyűlésére. Útközben láttunk néhány könyvtárat is: Ráckevén és Sárszentlőrincen csak kívülről, míg Illyés Gyula szülőházában és Lázár Ervin iskolájában, Felsőrácegresen belülről is, valamint Petőfi emlékméhest Borjádon.
Miután sikeresen megérkeztünk Pécsre, részt vettünk a vándorgyűlésen, kicsit megpihentünk, kipróbáltuk a koli mosókonyháját, majd tekertünk tovább, így jutottunk el Bajára, Szegedre és Gyulára is, hogy Békésszentandrás, Albertirsa érintésével újra a fővárosban kerekezzünk. Városnézésekkel, vándorgyűléssel összesen 2 hétig tekertünk, az elején hőségriadóban, aztán esőben.
A vándorgyűlésen nagyon jó volt látni egy iskolai könyvtárat, rengeteg saját rendezvénnyel, szakkörrel, a szakkörösök által szerkesztett iskolaújsággal. Mivel Pécsre már szerda délben megérkeztünk, idén végre jutott idő a könyvtárlátogatásokra is, a szekciókat azonban megint besűrítették egy délelőttbe, bár azért maradt délutánra is érdekes beszélgetés. A városból láthattunk volna kicsit többet is - inkább könyvtárat néztünk, vagy a biciklimet gyógyították, de már tervezzük a Győrbe tekerést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése